Bliv 12,5% bedre som mødeleder – dvæl ved det positive

Når du igen og igen lytter til de kritiske stemmer i dit hoved, risikerer du at blive en dårligere mødeleder. Det er fordi denne form for negativ ekko kan hindre dig i at forbedre dig som mødeleder. Og det uanset om de negative stemmer har rod i noget andre har sagt, eller dine egne bekymringer og tvivl.

Fokuser i stedet for på det positive på disse 4 måder:

1. Se efter det positive. Ofte tror vi, at det største potentiale for at forbedre os ligger i at overkomme egne svagheder. Men det er også vigtigt at forstærke det positive. Ifølge Gallup er personer, som bruger deres styrker, 12,5% mere produktive end de andre. Spørg derfor også dine mødedeltagere: 1) Hvad gjorde jeg godt som mødeleder. 2) Hvad kunne I godt lide?. Beslut dig for, hvilket møde du vil tage udgangspunkt i, og afsæt 5 minutter til det ved mødets slutning.

2. Hør på mødet efter det positive, som mødedeltagerne svarer på de to spørgsmål. Spørg ind, og få konkrete eksempler, så du forstår, hvad du helt konkret skal gøre mere af. Skriv det ned, så du husker det.

3. Dvæl efter mødet ved den positive feedback, du har fået, og se på den måde det foregik på, i forhold til den måde du ellers modtager komplimenter: Tænk på et andet kompliment, som du har fået for nyligt (som mødeleder): Hvad gjorde du, da du fik det. Hvad svarede du? Slog du det hen? Sagde at det var andres fortjeneste?

4. Tro på det positive, og opfør dig som om det er sandt. Selvom du tager dig sammen og følger step 1-3 ovenfor, har du måske stadig svært ved at tro på, hvad folk siger om dig. Hvis du tvivler på motiverne hos dem, som gav dig komplimenter, så stil de 2 spørgsmål til nogle, som du stoler på taler sandt. Få dem til at gentage det positive igen og igen. Så bliver det lettere for dig at tro på, at det de siger er sandt.