Boganmeldelse – Hjernepauser

Boganmeldelse - Hjernepauser

I disse folkeskole-reformtider, hvor der står bevægelse på skoleskemaet, er der kommet mere fokus på, hvordan forskellige former for fysiske aktiviteter booster læring.

I bogen ”Hjernepauser” er der masser af forslag til aktiviteter, som er lette et gennemføre på vores møder. Her kan du også læse Søs Rask Andresen og Nanna Paarups bud på, hvorfor og hvordan hjernepauser kan bidrage til optimale læringsprocesser både i undervisnings- og mødesammenhænge.

Hjernepauser er små aktiviteter på 1-5 minutter hvor man gennem bevægelse, koncentration og koordination får fornyet energi. Den største effekt opnås gennem krydsmodal perception, dvs. en aktivitet hvor højre og venstre kropsdel koordineres.

Hvorfor netop denne type aktiviteter er godt forklares med en kort, pædagogisk introduktion til hjernens opbygning og forskellige funktioner.

 

Bogen understøtter sin egen pointe ved at indlægge små hjernepauser undervejs i læsningen. Bogens logiske opbygning gør det let at finde frem til de rigtige hjernepauser, forberede dem med materialer mm. og gennemføre dem korrekt. Også her er de mange  symboler en fin hjælp.

I den sidste del af bogen introduceres og serveres 84 hjernepauser, delt op i kategorier efter hvorvidt de kan udføres af individuelle, makkerpar, grupper eller hele hold. Hjernepauserne er klar til brug, og man kan straks komme i gang med at optimere sin og sine mødedeltageres koncentration og hjernefunktion.