Værktøjer
Kurser & forløb
Deleøkonomi og relationer – grundlaget for tilliden er digital

Når vi lader fremmede overnatte i vores hjem mod betaling, så handler det om penge, deleøkonomi og relationer – og masser af digital brugerinteraktion.
I Specialet ”Skal vi dele min seng?” af Mia Parsbæk Pedersen fra cand.merc.(kom.) CBS og Emma Kobberholm Beck fra cand.merc.(kom.) CBS undersøger forfatterne sammenhængen mellem deleøkonomi og relationer på Airbnb. Her får du en appetitvækker.
Deleøkonomi og relationer – og masser af digital brugerinteraktion
Lad os lige starte med at slå en ting fast: De fleste bruger Airbnb for at tjene eller spare penge. Det der med værdien ved at dele osv. er smuk, men uden det økonomiske incitament ville Airbnb stadig være ukendt af de fleste.
Det med at tjene eller spare penge kan få de fleste af os til at gøre noget ekstra, også når det handler om at lade personer, som man ikke har mødt, overnatte i ens hjem. Hvis vi altså har tillid til dem. Og det er her, den digitale brugerinteraktion i Airbnbs community og Airbnbs rating system kommer ind i billedet. Her får man tillid til brugerne; potentielle lejere og udlejere, på baggrund af andre brugeres tillid til andre brugere; økonomi, deleøkonomi og relationer i smuk forening.
Et velfungerende community er afgørende
En velfungerende digital brugerinteraktion på et velfungerende community er altså helt afgørende for Airbnbs succes. Så man kunne også bare kalde Airbnb en virksomhed, som har været (og er) super god til at få os til at åbne vores hjem og skabe tillid indbyrdes så vi kan tjene eller spare penge på overnatninger med eller uden deleøkonomi og relationer for øje.
Specialet er skrevet af Mia Parsbæk Pedersen fra cand.merc.(kom.) CBS og Emma Kobberholm Beck fra cand.merc.(kom.) CBS. Læs appetizer på Kommunikationsforum her eller hele specialet her.