Det tilfældige møde. Dit nye netværk for livet – eller måske bare for en periode

Det tilfældige møde. Selv med opblomstringen af de mange dating sites, hitter det tilfældige møde stadig: I vores fantasi, i romanerne og i virkeligheden.

Det er der, vi kan udvide vores netværk for livet – eller måske bare for en periode.

Der, hvor vi kan møde dem, som kan give os de nye og anderledes input, personligt og arbejdsmæssigt.

Tilfældige møder

Tilfældige møder sker både når du opsøger dem fx ved at bryde med dine hverdagsrutiner, og gøre noget andet uden at vide, hvem du møder fx ved at begynde på en ny type sport eller tage til en konference.

Tilfældige møder sker også når du ikke opsøger dem, fx over køledisken i supermarkedet. De sker hele tiden, men de fører kun til noget, når en af jer indleder kontakten, og I begge efterfølgende er åbne for at udveksle og udforske. Og det kan vise sig at være en god investering!

Det er nemlig ofte blandt dem, vi ikke kender, eller ikke kender så godt, at vi finder hjælp til de vanskelige opgaver. Der, hvor der er brug for nye vinkler som dem, vi kender bedst, ikke nødvendigvis kan bidrage med, fordi de, ja, kender og ligner os for meget.

Hvornår havde du sidst et tilfældigt møde, som gjorde indtryk?

Giv plads til det tilfældige møde. Og tænk både ”de rigtige” og ”rigtig mange”, også når du skal løse nye anderledes opgaver eller helt skifte spor.

Husk at til syvende og sidst er det din personlige netværkskompetence og din strategiske tilgang til netværk som er afgørende for, hvor mange genveje du kan skyde i dit arbejdsliv og privat. Og hvor mange genveje og short cuts I kan lave som virksomhed. Uanset om det foregår analogt (ansigt-til-ansigt) eller digitalt (på nettet).

På kurset: Brug dit netværk strategisk – analogt & online får du – eller I som virksomhed – inspiration til, hvordan I kan arbejde strategisk med netværk, analogt og digitalt. Hvordan I kan overføre det bedste ved de tilfældige ansigt-til-ansigt møder til det digitale univers. Forblive tro overfor jeres egentlige netværk, altså dem I reelt kender, og høfligt sige nej til/ rydde ud i alle de andre. Dette er kurset hvor du får overblik og retning på dit netværksarbejde. Ikke endnu et kursus i sociale medier og online netværk.