Just-in-time-løsninger udvikles af netværks-super-brugere

Dette indlæg er inspireret af artikel af Søren Blem Bach, Mannaz – se nedenfor.

Store dele af erhvervslivet står i dag over for nye udfordringer, der udvikler sig med en hastighed og en uforudsigelighed, der sjældent tillader velplanlagte løsninger fra fortiden.

Just-in-time find og selektiv viden via netværk

Derfor er det i stigende grad nødvendigt at erstatte de velkendte sikre løsninger med nyudviklede just-in-time-løsninger, der er tilpasset udfordringerne her&nu.

At udvikle just-in-time-løsninger kræver at man kan tilpasse sig, innovere og tænke kreativt – alene og sammen med andre. Det kræver også, at man hurtigt kan finde frem til, selektere, kvalificere og sammensætte den nødvendige viden i forhold til den aktuelle opgave.

Mængden af tilgængelig viden og muligheder er eksploderet med internettet, og vi skal hele tiden blive bedre til at selektere på baggrund af overskrifter og i stigende grad, billeder & illustrationer af viden.

Netværks super-brugere -Generation Y

Det er her, Generation Y er stærk. De er opvokset som netværks-super-brugere. For dem fylder de måder, de kan være digitalt forbundne på, meget mere end for os, der er født tidligere end dem.

Generation Y er en demografisk gruppe født imellem 1980 og 1994 i et vestligt samfund. På verdensplan er det den største generation, hvad angår antal siden ”Baby Boomerne”. Det forudsiges, at Generation Y i 2025 vil udgøre 40-60 % af verdens samlede arbejdsstyrke (Deloitte 2007).

Vores ekspertviden er måske antik i morgen”Y’erne er vokset op med et uforudsigeligt og omskifteligt virkelighedsbillede. De navigerer med agilitet i en verden med mange ubekendte faktorer og med lav sigtbarhed. De begår hellere ”hurtige” fejl på deres vej til en gyldig løsning, end at de bruger tid på at producere en løsning, der afhjælper et problem, som ikke længere er aktuelt” som Søren Blem Bach skriver i artiklen ”Hvordan navigerer Generation Y i den nye virkelighed?”.

Men hvad så med os andre – ikke Y’ere, kunne man fristes til at spørge? Jo vi klarer os da også, så længe vi forholder os åbent til det nye. Spørger nysgerrigt ind, når vores unger dimser med en ny (netværks-) App. Når vi møder nye mennesker, hvor der er en åbning. En gang for alle dropper antagelsen om, at vi kan have overblik over noget som helst. Forholder os ydmygt til vores egen ”ekspert” viden, vel vidende at den kan være antik i morgen. Så kan vi også være netværks-super-brugere og udvikle fantastiske Just-in-time-løsninger – meget gerne sammen med Y’erne.

Lad det være ordene og læs evt. ovennævnte artikel her