Mødets Moralske Backup

Af Dorte Nørregaard Larsen, Energi Forum Danmark, og Line Holst Jensen, AZENA

Backup, JO tak siger vi, og tænker IT – og ikke så meget på moral.

Men hos EnergiforumDanmark er Backup’en på de store møder og konferencer af kød og blod. De er nemlig mødedeltagere, som har fået tildelt en helt særlig rolle på mødet: Til at bakke op om de faglige debatter og tilføre dem indhold og retning, hvis tavsheden bliver larmende, når konferencelederen spørger ud i salen, om der er nogen spørgsmål……………..og ingen svarer.

Skulle sådanne øjeblikke opstå er Mødets Moralske Backup beredt: Hånden op, et fast greb om mikrofonen og så et velforberedt spørgsmål eller kommentar, som hjælper debatten i lokalet på gled.

 

Mødets Moralske Backups er castet til rollen inden konferencen. De kender det faglige indhold, og har forberedt kommentarer og spørgsmål til konferencens indlæg og præsentationer, som kan sætte gang i debatten. De indgår på lige fod med de andre deltagere, og fremtræder på konferencen som en del af dem, så det for de andre deltagere er nemt at fortsætte den debat, som de sætter i gang.

Mødets Moralske Backups kommer kun i spil hvis de andre deltagere ikke kommer på banen, forklarer Dorte. Og vi har gerne et par stykker af dem på de store konferencer. Dermed får vi også nogle solide ambassadører for konferencen.