Netværk mellem vagtselskab og private virksomheder får udsatte unge i job og uddannelse

Netværk mellem vagtselskab og private virksomheder får udsatte unge i job og uddannelse

Vagtselskabet G4 tilbyder kommunerne en mentorordning, der hjælper udsatte unge fra kontanthjælp over i job eller uddannelse.

Mentorordning for udsatte unge og netværk med private virksomheder

Tilbuddet er til borgere under 30 år,  fra de såkaldte matchgupper 2 og 3; altså unge med eksempelvis misbrugsproblemer, kriminalitetsbaggrund, banderelaterede eller psykiske lidelser og som ikke ved egen hjælp kan finde ind i uddannelse eller ud på arbejdsmarkedet.

Den opgave kan kommunerne ikke kan løfte alene, mener Steen Christiansen, Borgmester fra Albertslund kommune. Og da antallet af udsatte unge ifølge arbejdsmarkedsstyrelsen næsten er fordoblet siden 2008 er mentorordningen højaktuel.

Private virksomheder bygger bro med deres netværk

Nøgleydelsen i mentorordningen er G4-selskabets netværk blandt private virksomheder: ”Erhvervslivet er varsomme med at tage unge mennesker ind, som har en kriminalitetsbaggrund, men når vi står bag dem med vores ry og rygte, danner det faktisk broen ind i en virksomhed”, siger Ole Knudsen, administrerende direktør for G4, til Politikken.

Mentorordningen har kørt et år i Viborg og Albertslund kommune, hvor 60% af de unge, der har været en del af G4’s mentortilbud, er hjulpet ud i varig beskæftigelse eller uddannelse.

Find hele artiklen “Vagtselskab vil være storebror for udsatte unge” i Politikken, torsdag d. 10. oktober 2013 eller læs mere på G4’s hjemmeside her