Speed networking og matchmaking på Skype?

time out møder er effektive

Speed networking på stolerækker eller matchmaking på Skype

Speed networking – det har mange af os efterhånden deltaget i, fx på en konference eller workshop hvor netværksdannelse med et kommercielt formål var på programmet.

Sidst jeg prøvede det var i et gigantisk lyst lokale, hvor der var lidt for varmt, og lidt for lyst, og lidt for pakket med mennesker og lyd…og stole. For de stod jo på rækker, stolene altså, to og to overfor hinanden, tæt sammen med naboens stole-makkerpar, for så kunne os speed-networkere jo hurtigt skifte plads til endnu en ny person, endnu et nyt pitch lynmålrettet den nye person, man nu sad overfor…hmmmm, hvordan mon ”hen” skal have den serveret?

Nye kontakter fik jeg ikke nogen af som resultat af denne analoge hektiske speed-networking seance, og det var vel først og fremmest fordi jeg ikke selv havde valgt, hvem jeg kom til at speed-networke med. En anden faktor der spillede negativt ind var mødets fysiske rammer; jeg blev simpelthen bims af alt det lyd og al den larm. Og jeg var heller ikke vild med at føle mig som kvæg, som blev gennet igennem stolerækkerne med kommandoer som: Sit-gå-sit-gå-sit – Uden godbidder!!

Matchmaking på Skype med selvvalgte mødepartnere

Så ville jeg selv vælge speed-networking på Skype, hvis jeg fik mulighed for der at mødes med nogle attraktive kontakter, som jeg selv har valgt, og deltage i mødet i nogle fysiske rammer, som jeg også selv har valgt (og trives godt i)?

JA siger jeg.

Og JA sagde flere virksomheder, videninstitutioner og det danske innovationsnetværk og medlemsorganisation Welfare Tech da den første Digital Health B2B Skype matchmakingevent løb af stablen d. 9. Marts.

Her var Welfare Tech en af parterne bag matchmaking møderne som noget nyt på Skype, for at give deltagerne mulighed for at spare rejsetid og rejseomkostninger, og gøre det nemmere at møde specielt de udenlandske deltagere fortæller Lene Vistisen, seniorkonsulent. Welfare Techs matchmaking møder foregår normalt ansigt til ansigt i forbindelse med en faglig konference.

 

Det er jo nemmere at aflyse et Skype møde …

Og hvordan gik det så?

Jo, forarbejdet fra Welfare Tech’s var det samme, fortsætter Lene Vistisen. Medlemmerne blev introduceret til at finde sammen med interessante match, så de kunne aftale et møde. Desværre var opløbstiden til møderne kortere end normalt, hvorfor der blev aftalt færre matchmaking møder end sædvanligt.

Det viste sig også, at der var flere aflysninger til Skype møderne end normalt til de analoge møder. Men de Skype møder som blev gennemført, var deltagerne tilfredse med.

Matchmaking på Skype i Welfare Techs regi er kommet for at blive, fortæller Lene, ”men vi vil forberede dem mere næste gang. I dialogen med deltagerne inden møderne vil vi gøre mere ud af at italesætte både ligheder og forskelle mellem Skypemøder og analoge møder. Udover at bede dem tjekke teknikken, vil vi opfordre dem til at øve sig på et Skype møde forinden med en person, som de er tryg ved. Vi vil også tale med dem om, at et Skype møde er ligeså seriøst som et møde ansigt til ansigt, og altså ikke noget man bare aflyser.”