Styrker Twitter dit netværk i forbindelse med mødet?

Styrker Twitter dit netværk?

Du ved det sikkert godt, men har du prøvet?

At bruge Twitter til at styrke dit netværk, før under og efter møderne, specielt hvis I er mange deltagere i netværket.

Læs her om en nybegynders erfaringer, som kan give alle mod til at kaste sig ud i det.

Af Vibeke Mark-Hansen, Arrangementskoordinator på Københavns Universitet & Bestyrer af Twitter-kontoen @unicphevent

Ny på Twitter men jeg prøver på et møde

Jeg er ny på Twitter – helt ny. Og lidt berøringsangst over for det. For hvad skal jeg dog skrive? Jeg ved jo, at alle vil kunne læse det. Og hvad kan det bruges til? Det har jeg nu fået en lille forsmag på.

Da jeg fornylig skulle stå for et arrangement om markedsføring af events på Københavns Universitet for nogle kollegaer, tog jeg mig sammen. Med hjælp fra en kollega fik jeg med uprøvet hånd oprettet en Twitter konto og smidt et hashtag rundt til deltagerne inden mødet.

Forsøgte så med et par opstarts -tweets, men fik ingen respons fra deltagerne. Er de derude?

Teknikken driller

På dagen for mødet har jeg sat en storskærm op i lokalet, hvor vi mødes og Twitter feedet er klar til at vise de tweets, der bliver sendt med det rundsendte hashtag.

Men hvad er nu det? Visningen af tweets på skærmen falder ud. Øv! Troede lige, at jeg havde styr på teknikken. Finder ikke ud af, hvad der er galt, så jeg må løbende vække skærmen til live.

Med lidt snyd…

Men liv i skærmen kommer der og efter introduktionen til dagens program, opfordrer jeg deltagene til at sende tweets. Mange af deltagerne har ingen Twitterkonto og er – ligesom jeg- lidt forbeholdne med at komme i gang.

Der er dog allerede gang i feedet på skærmen fra starten. Men jeg har også snydt lidt og aftalt med to kollegaer, der også deltager i mødet, om at de løbende lægger beskeder op, så der er aktivitet. Og det virker! Der kommer så småt gang i flere af deltagernes mobiler, og vi kan følge med på skærmen i løbet af dagen. Flere som ikke før har tweetet, er nu på.

Kan man nu også koncentrere sig om flere ting på én gang?

Inden mødet har jeg mine forbehold i forhold til brug af Twitter.

Er det ikke bare et forstyrrende element, når jeg afvikler et arrangement?

Kan man overhovedet koncentrere sig om, hvad der ellers foregår, hvis man har hovedet begravet i sin mobil?

Min egen oplevelse er at, det kan man. Det holder én lidt til ilden og i gang på en anden måde end jeg ellers er vant til. Input fra de øvrige deltager kan hurtigt deles og du kan oveni købet følge lidt med i, hvad der sker, hvis ikke du lige selv er til stede.

Halvt overbevidst Twitter-tilhænger

Jeg kan se en del fordele ved at bruge Twitter i en netværkssammenhæng. Det er et nyttigt redskab til at komme i dialog med  netværksdeltagere både før, under og efter et arrangement. Der er god chance for hurtig respons – du skal bare bruge din mobiltelefon, og det har alle jo. Der er ikke krav om en lang smøre – der er kun 140 tegn til rådighed. På en måde er et tweet en lille lækker ord-snack, som lige kan gøre dig lidt sulten på mere. Undervejs i et netværksmøde kan tweets med nedslag og pointer fra dagens arrangement, fastholde de vigtigste aha-oplevelser. Efter mødet kan du desuden holde kontakt til de andre deltagere ved at følge deres Twitter konti og på den måde få udvidet dit netværk og følge med i, hvad de andre foretager sig.

Efter afprøvning af Twitter i lille skala, er jeg så småt begyndt at overgive mig. Jeg kan se, at mediet tilføjer noget ekstra i forhold til udbytte af møder og udvidelse af netværk.  Jeg er nu ikke helt så skræmt af Twitter, som jeg var til at begynde med, selvom jeg stadig synes, at det er svært at finde på, hvad jeg skal skrive – det kommer nok med øvelsen.

Tips til brug af Twitter på mødet

  • Hav styr på teknikken, hvis du skal vise Twitter feeds på storskærm
  • Aftal med nogen på forhånd, at de sender tweets fra starten, så der er aktivitet.
  • Husk at oplyse hvilket hashtag (#), der skal bruges på al materiale, mails mv.