Et godt indlæg guider, så deltageren kan se det for sig…

Vidste du, at et godt indlæg ikke handler om det, der foregår hos taleren eller indlægsholderen, men om det som foregår hos tilhøreren eller deltageren?

Det er en af de mange pointer i Jens Arentzen film ”Talen til den store forsamling” som alle indlægsholdere kan lade sig inspirere af, selvom den primære målgruppe for den, og de 40 andre korte (få minutter hver) film er ledere i det offentlige.

Råd om og øvelser til, hvordan du kommunikerer godt

Udgangspunktet for filmene eller kommunikations/ E-læringsredskabet, som Væksthus for Ledelse kalder dem er, at kunsten at kommunikere kan læres. Redskabet, der er lavet i samarbejde med skuespiller og instruktør Jens Arentzen, giver dig råd om og øvelser til, hvordan du kommunikerer godt. Det består af korte film med demonstrationer, ideer og øvelser, hvor Jens Arentzen er hovedpersonen.

Filmene omhandler forskellige kommunikationssituationer hvoraf flere af dem fx ”Peptalks” og ”Afdelingsmøder” udover ovennævnte er relevante for dig som mødeleder eller indlægsholder.

Talen til den store forsamling

I ”Talen til den store forsamling” viser Jens Arentzen, at indlægsholderen skal guide tilhøreren i sin forestillings- og erindringsevne, så hun eller han ”kan se det for sig”. Så tilhøreren bliver rørt over tid, og vedkommendes måde at tænke og handle på forvandles. Det handler ikke om ‘at se ud’, men om at have ‘noget at sige’, om at strukturere sin fortælling og levere den oplevet.

Personalemødet

På samme måde giver Jens Arentzen i ”Personalemødet” inspiration til, hvordan personalemøder gøres anerkendende, lystfulde og påhitsomme – overraskende. Og i ”Peptalks” hvordan man på et møde roser og giver energi fx efter en svær periode.

Arentzen er både underholdende og god til at formidle budskaberne i de kort film. Se filmene alene, eller sammen med lederkollegaerne, og brug dem som inspiration til at komme i gang.

I MødeBoxen 1.1 (se nedenfor) kan du finde konkrete metoder til den konference eller arrangement, som Talen eller Peptalken kan indgå i. Her kan du også se, hvordan du søger for at deltagerne bliver aktivt involveret, så de ikke nøjes med at ”se det for sig” men også omsætter det, de hører om til noget de selv kan bruge.

Med MødeBoxzen 2.1 (se nedenfor) har du det du skal bruge til at designe og gennemføre et effektivt og engagerende møde også et Personalemøde. Med Guiden planlægger du dit møde trin-for-trin, mens du bygger mødeprocessen op af Aktivitetskortene.

Du kan finde Arentzens metode her: www.lederweb.dk/arentzen