Sæt tal på og spar mødetid

Kursus effektive møder

Tænk hvis I kunne spare en time på det ugentlige afdelingsmøde for 15 medarbejdere, uden at det gik ud over medarbejdernes udbytte af mødet?

Det ville svare til 690 timer årligt.

Spar mødetid – hvad er jeres mødetid værd i kroner og ører?

Prøv at regne lidt på, hvad 690 timers sparet mødetid svarer til i udgifter. Ganger du de 690 timer med medarbejderes gennemsnitlige timeløn på fx 600 kr. kan virksomheden eller organisationen spare omkring 14.000 kr. årligt.

Dette regnestykke er der desværre kun få virksomheder og organisationer der laver. Hvis de gjorde det, ville de opdage, hvor dyrt det er, IKKE at prioritere effektive og engagerende møder.

Spar mødetid – 2 tips

Hvis du på x din afdelings vegne gerne vil spare mødetid, så er her et par tips som hurtigt giver resultater:

Sæt fokus på formålet med at mødes. Er alle dagsorden punkterne vigtige? Er det nødvendigt at mødet ansigt-til-ansigt, eller kan I klare det på et virtuelt møde fx på Skype eller bare på mail?

Lad deltagerne forberede sig. Træk så meget information ud af mødet som muligt, og give informationen til deltagerne forinden så de kan læse sig til det, evt suppleret med en kort video inden mødet.

For 15.000 kr. kan man snildt sende et par ledere og medarbejdere på mødekursus, og prioritere effektive møder efterfølgende.  Den investering har hurtigt tjent sig ind. Se fx. nedenfor