Virtual reality møder – få mere real time oplevelse og social interaktion med ny teknologi

virtual reality møder

Virtual reality møder i 3D er snart et alternativ til de en-dimensionelle virtuelle møder, som vi kender fra fx Skype…hvis altså at du er villig til at møde op som avatar til simuleret ansigt-til-ansigt kommunikation og real life interaktion med de andre deltagere.

Med det rette udstyr kan du på et virtual reality møde som 3D avatar, din grafiske repræsentation i det virtuelle univers (som vi kender fra virtuelle spil), fx se dig om i lokalet som du vil, i stedet for kun at se den en-dimensionelle visning af de andre deltagere som fx video konference skærmen på væggen tillader.

Pas på med at gå igennem andre deltagere på virtual reality møder

Den nye VR teknologi giver mulighed for, at du som avatar kan bevæge dig rundt i “mødelokalet” og møde de andre avatars = de andre mødedeltagere. Du skal dog nok lige vænne dig til, at du, afhængigt af teknologien, kan risikere at gå igennem en anden avatar, ikke bare støde ind i en!

Du skal nok også vænne dig til, at de andre mødedeltagere måske ligner dig selv på en prik (hvis teknologien ikke tillader at du vælger eller tilpasser din avatar), og at det virtuelle mødelokale derfor kan være fyldt af identiske avatars. For selvom du med det nuværende virtual reality udstyr kan få din avatar til at tracke dine bevægelser og efterligne dem i det virtuelle møde, kan du ikke vælge dit eget tøj eller frisure. Du får nok maximalt mulighed for at vælge mellem en række standard (dele af) avatarer, som du muligvis har svært ved at identificere dig med.

Lær en masse om sociale signaler ved at deltage som avatar på et møde

Du bliver derfor hurtig opmærksom på, hvor lidt du umiddelbart ved om de andre deltagere, når du sammenligner med, hvor meget information om de andre deltagere, du umiddelbart får på det fysiske møde på baggrund af deres udseende, kropssprog og stemmeføring.

Du finder også ud af, hvor svært det er at efterligne det menneskelige kropssprog, så det bliver forstået på den rigtige måde. Det, at gå hen imod en anden deltager eller vende sig mod vedkommende, kan opfattes som en venlig invitation eller som truende adfærd afhængigt af de andre små signaler, som du afsender som menneske… men som du jo ikke kan kommunikere med din avatar.

Hvis du har fået mod på lidt mere info om virtual reality møder, så se fx disse artikler:
Virtual Reality – A new reality for meetings and destinations
Here’s what it’s like to attend a press conference in virtual reality