Visualiser de effektive møder – tegn de rædselsfulde møder

Visualiser de effektive møder – tegn de rædselsfulde møder

Når du skal nå de effektive møder, så prøv at starte i den modsatte ende af skalaen – med det rædselsfulde møde.

Når jeg beder mine kursister om at tegne det rædselsfulde møde, er det ikke kun smilet, der kommer frem. Det er også fantasifulde billeder på det, der dræner møderne for energi og fokus.

Kursisternes fokus, derimod, skærpes. Der er nemlig masser af energi i at tegne det rædselsfulde møde, fordi både tegneprocessen og det at beskrive det rædselsfulde, sætter gang i kreativiteten – og humoren:

Eksempler på det modsatte af effektive møder:

• Snorkende tændstik-mænd m/k (uengagerede deltagere)
• Skæve eller ødelagte ure (tidsplanen skrider)
• Power points, der vælter ud over mødebordet (for meget envejskommunikation)
• Mobil telefoner, der hopper og danser (forstyrrelser)
• Talebobler, masser af talebobler over det hele (folk taler i munden på hinanden)
• Kæmpestor talebobbel ved en deltager   (en der taler for meget)

Jeg kan ikke tegne eller?

Det er sjovt at tegne sammen, når vi har været gennem den der med ”jeg kan ikke tegne” og har forstået, at bogstaver er forbudte… Og humor er der god brug for, når møderne skal under luppen og podes med kulturer, der kan få dem til at blomstre.

For billederne af de rædselsfulde møder skal jo tjene som skrækscenarier, der skal vendes til deres positive modpoler. Skrækscenarierne skal hænge lige der på væggen kurset igennem, så man som kursist husker, hvorfor man kom. Og hvad man i hvert fald ikke vil tilbage til. Motivation tror jeg, det hedder ☺

 

Jo mere grelle billederne er af de rædselsfulde møder, jo nemmere er det at få kursisterne til at se på deres møder i et nyt lys, og engagere dem i at få gjort noget ved dem.

Derfra er der på kurset ”kun” tilbage at introducere de metoder, som alle kan lære at bruge med stor her-og-nu effekt på deres møder OG få kursisterne til at pode deres møder med samme. Så blomstrer de, både kursisterne og møderne.

Og det, selvom vi startede med rædselsfulde møder.